תערוכה: נרדפים וניצולים - קטלוניה ופליטים יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה

ג'רארד  סאבאריק, ציר פרלמנט לֵיידָה

יעקב ארד, ניצול ושורד, עדות אישית

דברי הברכה באירוע יינתנו בשפות האנגלית והספרדית

התערוכה "נרדפים וניצולים: קטלוניה ופליטים יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה" מציגה את סיפוריהם של פליטים יהודים שחצו את הפירנאים של לֶרִידָה  (בקטלאנית: לֵיידָה) בחיפוש אחר נתיבי בריחה מרדיפות הנאצים במהלך השואה. התערוכה משחזרת ומבליטה את האנושיות והסולידריות במפגש שבין תושבי המקום לפליטים ואף כוללת עדויות של פליטים שחייהם ניצלו באותן השנים בזכות הגעתם לספרד (כמה מאותם הניצולים מתגוררים כיום בישראל).

התערוכה מהווה חלק מפרויקט הנצחה נרחב של המועצה של אזור לרידה, פרויקט המביא את סיפורם של המקומות בהם חצו הנמלטים את הגבול ומסמן מסלולים המאפשרים ללכת בעקבות נקודות המפלט שמצאו הפליטים במהלך מלחמת העולם השנייה.

הפרויקט החל בשנת 2013 ונועד לקדם בין היתר את התרבות והתיירות של אזור הפירנאים תוך שימת דגש על פרק זה בהיסטוריה.

אוצר התערוכה: ד"ר ג'וזפ קאלווט, אוניברסיטת לרידה. ד"ר קאלווט משמש כיועץ האקדמי של הפרויקט "נרדפים וניצולים". מחקריו וספריו עוסקים בנושא הפליטים היהודים שחצו את גבול צרפת עם ספרד דרך הפירנאים.

לצפייה בהזמנה

התערוכה תוצג בין התאריכים 13.12.18 - 16.1.19