מנוזהה אל סופיה הקטנה - שדרות ירושלים בעיני הצלמים

ספריית וינר, בניין גרוס וינר קומה ב'
״השדרה  النزهة The Boulevard - שדרות ירושלים בעיני הצלמים״

השדרה  النزهة The Boulevard - שדרות ירושלים בעיני הצלמים

בולבארד ג׳מאל פאשהנוזההקינג ג׳ורג׳רחוב מס׳ 1 ושדרות ירושלים, הם כולם שמותיה של השדרה היפואית, בעבר אחת השדרות החשובות והיפות בכל המרחב.
​​
ורד נבון, בוגרת החוג לקולנוע וטלויזיה באוניברסיטת תל אביב, ולימודי צילום בניו יורק, החלה לחקור ולתעד במצלמתה את השדרה המיתולוגית ביפו במלאת לה 100 שנים, במקביל לפעילותה למען הצלת עצי השדרה הוותיקים עקב עבודות הרכבת הקלה.

ההרצאה עוקבת אחר המבט על השדרה לאורך 100 שנותיה וכל גלגוליה השונים, מן התקופה העות׳מאנית, דרך תקופת המנדט וסיפור העלייה הבולגרית שהפכה את השדרה ל״סופיה הקטנה״, תיאטרון גיורא גודיק שהביא את ברודווי  ליפו ועוד ועוד…

ההרצאה תלווה בתצלומים היסטוריים מ-1915 ועד ימינו, ותשפוך אור על שדרה מרתקת, המסמלת את התפתחותה של יפו המודרנית, וגם  את תחילתה של תל אביב. במהלכה יתגלה מעט מהפסיפס הרב תרבותי והרב גוני של אתר מורשת הולך ונעלם, ברגע הקריטי של נקודת מפנה ובתקווה לעתיד טוב יותר.

ההרצאה מתבססת על הספר ״השדרה – שדרות ירושלים בעיני הצלמים״ שהוא סיפרה הראשון של ורד נבון.
זהו הספר הראשון שמספר את תולדות השדרה. מסע בעקבות צלמים, אדריכלים ודמויות בלתי נשכחות לאורך למעלה ממאה שנותיה.

הנושא אקטואלי עכשיו יותר מתמיד, עם חסימת שדרות ירושלים ביפו לתנועה, לטובת עבודות הרכבת הקלה.

המפגש יתקיים ביום שלישי, 25 ביוני 2019, בשעה 16:00 בספריית וינר (הבניין הצמוד לבניין סוראסקי).

​הכניסה לבנין ממגרש החנייה בין בנין ספריית סוראסקי לבנין גרוס-וינר או מהמרכז למרשם.

​​משך המפגש כשעה וחצי .

הכניסה חופשית אך מומלצת הרשמה מראש