יהדות אתיופיה: שורשים, תרבות ומסורת

29 בנובמבר 2022, 13:30 - 16:00
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, אולם יעץ והשאלה
יהדות אתיופיה: שורשים, תרבות ומסורת

האירוע יתקיים ביום שלישי 29.11,  באולם היעץ וההשאלה, הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

13:30 - 14:00 התכנסות וכיבוד קל בלובי הספרייה

16:00-14:00 - הרצאות:

דברי ברכה: שרון אברהם-ויס, עו"ד | מנהלת הנציבות לשוויון ומגוון

פרופ׳ דלית רום-שילוני, החוג למקרא, אוניברסיטת תל אביב
״תופסי האורית בחוג למקרא, החזון והמסע החדש״

ד"ר שמחה גתהון
"משמעותו של חג הסיגד. הפן הקהילתי והרוחני. נקודת מבט אישית"

ד"ר רן הכהן, החוג לספרות, אוניברסיטת תל אביב
"איך הפכו יהודי אתיופיה ל’יהודים השחורים"

ד"ר אנבסה [אריה] טפרה, החוג ללשון עברית, אוניברסיטת תל אביב
"הוראת השפה אמהרית במערכת החינוך בישראל"

אודות המשתתפים/ות:

פרופ' דלית רום-שילוני, פרופסור למקרא באוניברסיטת תל אביב, יוזמת ומנהלת את ״תופסי האורית בחוג למקרא״. עוסקת בתחומים מגוונים: תאולוגיה תנ״כית, הגדרות קבוצתיות-לאומיות במקרא, פרשנות פנים-מקראית בנבואה, ספרי הנביאים ירמיה ויחזקאל, השירה הדתית במקרא (תהלים ואיכה), ודימויים של טבע בתנ״ך, ובאחרונה: האורית של ביתא ישראל – מסורות התורה בכתב ובעל פה.

ד"ר שמחה גתהון, בעלת דוקטורט בחינוך מאוניברסיטת בר אילן. מרצה בכירה בפקולטה לחינוך מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה למנהל ראשון לציון ואוניברסיטת בר אילן. מרכזת ומפתחת את המיקוד לנוער בסיכון במגמה ליעוץ חינוכי לתואר שני במכללה למנהל ראשון לציון. יו"ר המועצה ומייסדת בהתנדבות של התאגיד הממלכתי - המרכז למורשת יהדות אתיופיה. ממייסדות עמותת עלם - למען נוער בסיכון ובמצוקה וחוקרת בתחום חינוך, חברה וקהילה.

ד"ר רן הכהן, מלמד בחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב, עוסק בין היתר באתיופיה וביהודיה ותרגם מגעז לעברית את האפוס הלאומי האתיופי ’כבוד המלכים’.

ד"ר אנבסה טפרה למד בלשנות כללית באוניברסיטת אדיס אבבה ובאוניברסיטה העברית בירושלים והיה מרצה בשני המוסדות. משנת 2009 מלמד באוניברסיטת תל אביב, מרצה בכיר בחוג ללשון עברית ובלשנות שמית ומלמד שפות אתיופיות, במיוחד אמהרית וגעז ברמות שונות וקורסים בנושא שפה וחברה באתיופיה. בעבר היה מפקח להוראת השפה האמהרית בבתי ספר בארץ. בנוסף להוראה ומחקר  מתעסק גם בתרגום מעברית לאמהרית והיה עורך משנה לעיתון עברי-אמהרי "ידיעות נגט".

האירוע יצולם ע"י דוברות אוניברסיטת תל אביב  והתמונות יועלו  לפייסבוק האוניברסיטאי

* הציבור מוזמן, מומלץ להירשם מראש

רישמו אותי לאירוע

To prevent automated spam submissions leave this field empty.