פותחים שולחן: על תרבות האוכל והרוח
המפגש יתקיים ביום שני, 6.6.22 בשעה 17:00 במבואה של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי
תכנית ההרצאות:
תולדות הגסטרונומיה בצרפת - מה הפך אותה לאפיון מובהק של התרבות הצרפתית וכיצד היא משתקפת בקולנוע ובספרות.
פרופ' נדין קופרטי-צור - ראשת התוכנית לתרבות צרפת, ראשת המרכז דניאל אברהם וחברה בחוג להיסטוריה כללית.
אכילה ושבירת מוסכמות: הצמחוני כ"אחר" - תחילת תנועת הצמחונות באנגליה של המאה ה- 19, קישורה לתזונה, מוסר ואתיקה והופעתה ברומן של ג'יימס ג'ויס, יוליסס.
ד"ר טליה עבו - החוג לספרות, מתמחה בספרות מודרניסטית ובעיקר ביצירותיו של הסופר ג'יימס ג'ויס.
"נשים מנוגה וגברים ממאדים": על תזונה מגדרית - אתגרי התזונה על פי תחנות החיים השונות של האישה במעגל החיים בהשוואה לתחנות החיים של גברים. כיצד תזונה נכונה בהתאם למגדר יכולה להשפיע על החיים שלנו.
גב' עמית גנור - דיאטנית קלינית מוסמכת, מנכ"לית עמותת הדיאטנים ודיאטניות בישראל ומחברת הספר "תזונת המעגלים הנשית".
מנחה: עמליה עזר-פטנט, הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי.