הרצאה: אבות אכלו בוסר ושיניי בנים תקהינה? מה בין שיניים לאבולציה

הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי
אבות אכלו בוסר ושיניי בנים תקהינה?  מה בין שיניים לאבולציה

צילום: דוברות אוניברסיטת תל אביב

הממצא ההומני הנפוץ ביותר בחפירות ארכיאולוגיות פרהיסטוריות הוא שיניים, וזאת כיון ששיניים זו הרקמה המסויידת ביותר בגוף האדם.

עם זאת, איזה מידע אפשר להשיג משן?

לפני כמה חודשים  התבשרנו  אודות תגלית ארכיאולוגית מרעישה בישראל, חשיפת לסת המתוארכת 180 אלף שנה אחורה. הזמנו להרצאה את ד"ר רחלי שריג, שהיתה חלק מהמשלחת שחשפה את הממצא ההיסטורי, וכללה ארכיאולוגים וחוקרים מאוניברסיטת תל אביב.

ד"ר שריג, מומחית באורתודונטיה וראש המעבדה לאורתודנטיה דנטלית בפקולטה לרפואת שיניים,  תספר לנו איך  שיניים יכולות לשמש כקפסולת זמן שיכולה לחשוף סודות מהעבר כגון מוצא האדם, תהליכי הגירה, תרבות תזונה, בריאות ועוד. כמו כן, בהרצאה נפתור תעלומות פרהיסטוריות ונענה על שאלות אבולוציוניות באמצעות שיניים.

ד"ר רחל שריג הינה רופאת שיניים D.M.D., מומחית ליישור שיניים ולסתות, בוגרת בית הספר לרפואת שיניים ותכנית ההתמחות הבינלאומית לאורתודונטיה באוניברסיטת תל אביב. ביצעה את עבודת ה-.Ph.D שלה במסגרת המחלקה לאנטומיה ואנתרופולוגיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. ראש המעבדה לחקר אנתרופולגיה דנטלית, חברת סגל אקדמי בכיר ומרצה בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב. חברה בצוות האוצרים של האוסף האנתרופולוגי במרכז דן דוד לחקר תולדות האדם, בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר במוזאון הטבע לאוספים על שם שטיינדהרט.

​ההרצאה תתקיים ביום שני, 28 במאי 2018 בשעה 14:00

​משך ההרצאה כשעה.