תערוכת קליגרפיה: קולות האדמה

אמנים: ג'יאו ג'יאן; ליו שאו גאנג| אוצרים: וו יאנג, ישראל כנר
החוג ללימודי מזרח אסיה | מכון קונפוציוס.

15 במאי 2018, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, קומת הכניסה
תערוכת קליגרפיה: קולות האדמה

התערוכה תוצג בין התאריכים 14 במאי - 15 במאי בקומת הכניסה, חדר למידה בקבוצות

במסגרת פסטיבל "קולולת האדמה", החוג ללימודי מזרח אסיה, אוניברסיטת תל אביב

על האמנים:

ג'יאו ג'יאן ידוע גם בשם BuDong, יליד מחוז שנדונג, ובוגר האקדמיה המרכזית לאמנויות יפות.
לומד קליגרפיה מאז ילדותו, ויצירותיו הוצגו בארצות רבות כמו בייג'ינג, טייפה, ישראל, יפן וסינגפור.

ליו שאו גאנג, יליד ג'ינאן ממחוז שאנדונג, למד תחריט עתיק וקליגרפיה אצל פרופ 'ג'יאנג וייסונג.
חוקר ומנהל המחלקה לספרות העתיקה של האקדמיה הסינית למורשת התרבותית באוניברסיטת שאנדונג, וחוקר במכון לחיתוך חותמות סיני באקדמיה הלאומית לאמנויות של סין.
הקליגרפיה שלו וחיתוך חותמות האמנות זכו להיות מושאי ממחקר אקדמי, באשר יצירתו האמנותית החזירה לתחייה גרפיקות עתיקות של אלפי שנים.
ליו שאו גאנג הוא נציג של מסורת אמנים מלומדים סיניים בסין העכשווית. עבודותיו הוצגו בהרבה מדינות וערים כמו בייג'ינג, נאנג'ינג, ג'ינאן, שנזן, טייפה ויפן.

לתכנית הפסטיבל

פרטים נוספים  בטלפון2 /6406891 - 03 | cenlib@tauex.tau.ac.il