תערוכת צילומים: סין הכפרית בראייה מודרנית - מסע חקר משותף לסטודנטים ישראלים וסינים

מכון קונפוציוס, אוניברסיטת תל אביב

26 במרץ 2017, 14:00
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי | חדר למידה בקבוצות | קומת כניסה

Austrian National Archive  ©

העיר נאן טונג ממוקמת בסין, מחוז ג'יאנג סו. והינה בעלת היסטוריה תרבותית עשירה. ממזרח לה האוקיינוס הפסיפי ומדרומה זורם  נהר היאנג דזה. מיקומה המיוחד, תרם להיווצרות תרבות חקלאית ותעשייתית עשירה ומיוחדת למקום.

באפריל 2016 החל איגוד צלמי העיר נאן טונג בפרויקט "זיכרונות מימי הכפר" , כאשר 22 צלמים נכנסו לכפרי האזור, על מנת ללכוד את הווי ומנהגי המקום, המוזיקה והפולקלור המקומי.

ביולי- אוגוסט 2016 יצר מכון קונפוציוס באוניברסיטת תל אביב שיתוף פעולה ראשון מסוגו, יחד עם האוניברסיטה הפתוחה של  נאן טונג לפרויקט "מסע ראיונות משותף לסטודנטים מסין וישראל". הסטודנטים משתי האוניברסיטאות טעמו מן ההווי הייחודי של איזור זה, חיפשו אחר התרבות הכפרית הייחודית, הקימו קשרי ידידות עם תושבי האזור והשתמשו בעדשות המצלמה על מנת ללכוד את אותם רגעים מיוחדים, מתוכם נשקפים התרבות הייחודית לאזור זה.

בתערוכה מוצגים 120 תמונות שלכדו את ההווי המקומי והתרבות העשירה מזוויות שונות – אוכל, מוזיקה ומגורים, אך גם את המבט של האחר, העירוני, הזר על תרבות זו.

השנה חוגגות מדינות ישראל וסין  25 שנה לייסוד היחסים הדיפלומטים, שני הצדדים מקווים שתערוכה זו תביא לידי ביטוי את רגשי הידידות החמים בין שתי המדינות.

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום חמישי, 16 במרץ בשעה 14:00
בחדר למידה בקבוצות בקומת הכניסה

14:00  דברי פתיחה:

פרופ' ליאו צ'י דונג, פרופ' חאן צונג יאו ראשי המשלחת הסינית

ד"ר אסף גולדשמידט ראש מכון קונפוציוס

14:30 הרמת כוסית- סיור בתערוכה

15:00  כיבוד קל

16:00  סיום הטקס

משתתפים:

משלחת סינית מאוניברסיטת נאן טונג ונאן ג'ינג, ראש מכון קונפוציוס ד"ר אסף גולדשמידט, מנהל-שותף מכון קונפוציוס פרופ וו יאנג, סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב.

מארגני התערוכה: מכון קונפוציוס באוניברסיטת תל אביב | האוניברסיטה הפתוחה של נאן טונג |  איגוד הספרות והאמנות של העיר נאן טונ |  קבוצת צלמי שימור התרבות הכפרית של נאן טונג

מכון קונפוציוס, אוניברסיטת תל אביב

התערוכה תוצג בין התאריכים  16.3.2017 - 26.3.2017