תערוכה: "בדו-שיח: הומאז' ללואיז בורז'ואה, פורצת דרך באמנות המאה ה-21"

אמניות: שרה מלצר | עליזה כהן

10 במאי 2019, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה
צילום: עזר מלצר

התערוכה תוצג בין התאריכים 7.5.19 - 28.5.19

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום שני, 13 במאי בשעה 18:30

דברי פתיחה:

פרופסור משה צוקרמן, אוניברסיטת תל-אביב
שרה מלצר, אמנית
עליזה כהן, אמנית​

לואיז בורז'ואה (1911-2010) Louise Bourgeois הייתה אחת האמניות המבריקות והמשפיעות ביותר בזמננו, והיא נחשבת לכוהנת הגדולה של האמנות המודרנית, העכשווית והאוונגרדית.

במהלך קריירה ארוכה, שנמשכה שבעה עשורים, יצרה בורז'ואה גוף עבודות מגוון ומורכב, ששילב מיניות ופסיכואנליזה, תמיד דרמטי, כאוב ואישי מאוד.

בעבודותיה פותחת בורז'ואה צוהר לעולמה הדרמטי הסבוך והמורכב מטראומות ילדות, יחסים תוך משפחתיים עכורים, מצוקה, קנאה, שנאה ונטישה. בהכרזתה "אני מפחדת..." (2009), "אני בעסקי כאב", היא מעלה לתודעתנו רבדים חבויים מחייה ואומרת "אמנות פורמת טראומות ושומרת על שפיות".

תוך שימוש בטכניקות יצירה וחומרים בלתי שגרתיי כגון פלסטיק, טקסטיל, פריטי לבוש, חוטי צמר ורהיטי בי, היא פורצת דרך לביטוי עז של רגשותיה ובונה קונסטרוקציות פיסוליות ייחודיות ומרשימות. בחלק  רב מעבודותיה אצורה ביקורת ביחס לתפקידי האישה בקרב המשפחה, ומחאה כנגד הדרתן של הנשים בחברה ככלל ובעולם האמנות הנשלט על-ידי גברים, בפרט. ניתן בכך לראות בבורז'ואה כמייצגת את תנועת הפמיניזם באמנות העכשווית.

בעבודות הציור והמיצב שבתערוכה הנוכחית, מתנהל דו-שיח בין האמניות לבין יצירתה פורצת הדרך של בורז'ואה, באמצעות אינטרפרטציה אישית של כל אחת מהאמניות לתובנות העמוקות באמנותה החדשנית של לואיז בורז'ואה.

ניתן לבקר בתערוכה בימים:

א' - ה' בין השעות 8:30 - 20:00