תערוכה: אסם הידע - אדריכלות הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי ביובל להקמתה

אוצר: מיכאל יעקובסון, אדריכל וגאוגרף.

24 במאי 2018, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי
אסם הידע - אדריכלות הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי ביובל להקמתה

התערוכה תוצג במבואת הספרייה לרגל חגיגת 50 שנה לספרייה המרכזית

בין התאריכים 2 במאי- 31 במאי 2018.

על התערוכה

בקיץ 1968, כאשר בניין הספרייה המרכזית על שם אליאס סוראסקי פתח לראשונה את שעריו בפני תלמידים וחוקרים, היה קמפוס אוניברסיטת תל אביב ברמת אביב שרוי עדיין בשלבי בנייה ופיתוח מתקדמים.
מאז, הצליח בניין הספרייה לשמור על מעמדו כליבו של הקמפוס המטופח והתוסס המשרת אלפי סטודנטים וחוקרים מהארץ ומהעולם.

התערוכה "אסם הידע" מציגה את תולדות הבניין ואיכויותיו הייחודיים לכבוד 50 שנה לחנוכתו. את הבניין תכננו האדריכלים שולמית נדלר, מיכאל נדלר ושמואל ביקסון, שהשתתפו קודם לכן בתכנון הספרייה הלאומית
בירושלים, ולאחר מכן תכננו ספריות נוספות בקמפוס (חברה, מדעים מדויקים, משפטים, רפואה, וינר), כמו גם ספריות אקדמיות בקמפוסים אחרים (אוניברסיטת בן גוריון, מכללת ספיר).

הזמנה לתערוכה >>

ניתן לבקר בתערוכה