הרצאה: מגדירה מחדש את הלחץ (ונרגעת)

מרצה:  פרופ' שרון טוקר

23 בנובמבר 2016, 13:30 - 14:30
מבואת הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי
הרצאה: מגדירה מחדש את הלחץ (ונרגעת)

לחצים ומתחים מהווים עבור מרבית האנשים חלק בלתי נפרד מהווי העבודה היומיומי שלהם. שעות העבודה הארוכות, כמות הדוא"ל הגוברת, הצורך לתמרן בין מגוון מטלות ותפקידים, כל אלה מתורגמים לדיווחים על לחץ ושחיקה.

עם זאת, כשאנו נשאלים מהו "לחץ" קשה לנו להשיב תשובה ברורה ומוסכמת.

פרופ' שרון טוקר, חוקרת לחץ ושחיקה ומאיירת צוללת אל מקורות הלחץ ומגלה מי "המציא" אותו ומה היה האינטרס שלו. באמצעות מלל ובאיורים שאיירה במסגרת פרוייקט "מגדיר שמגדיר" היא סוקרת את מקורות הלחץ הרווחים ומציגה את חשיבות התפיסה האישית כדרך התמודדות.

לאחר ההרצאה תערוך פרופ' טוקר סיור מודרך בתערוכה "מגדיר שמגדיר"- תערוכה קבוצתית שזכתה לשבחים רבים ובמסגרתה 22 מאיירות בחרו נושא אישי, איירו אותו ויצרו ספר מאוייר (למבוגרים) על אותו נושא.

למידע נוסף על התערוכה »

על המרצה:  פרופ' שרון טוקר, חברת סגל בכירה בתכנית להתנהגות ארגונית, הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. פרופ' טוקר בוגרת אונ' תל אביב ו-Stanford.

עוסקת בחקר לחצי עבודה והשפעתם על רווחה נפשית ופיזית וכן בחקר התערבויות לקידום בריאות עובדים בארגונים. פרופ' טוקר פרסמה מעל ל-30 מאמרים בתחום לחצי עבודה ובריאות וזכתה בפרסי הוראה ומחקר.

ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 23 בנובמבר בשעה 13:30 במבואת הספרייה המרכזית

משך ההרצאה כ 30 דקות