גן עדן וגיהנום בדרום קוריאה: עיון בסרט ״פרזיטים״ - נדחה

האירוע נדדחה בעקבות הנחיות משרד הבריאות.

18 במרץ 2020, 17:00 - 18:30
ספריית וינר, בניין גרוס וינר קומה ב'
ללא תשלום
 גן עדן וגיהנום בדרום קוריאה: עיון בסרט ״פרזיטים״ - נדחה

פוסטר הפרסום לסרט "פרזיטים"

גן עדן וגיהנום בקוריאה: עיון בסרט ״פרזיטים״

בהשתתפות

ד״ר ליאורה צרפתי וד״ר פבלו אוטין

השנה גרף את פרס הסרט הטוב ביותר בטקס האוסקר, לראשונה בהיסטוריה, סרט שאינו דובר אנגלית בשם ״פרזיטים״. למרות שעלילת הסרט מתרחשת בדרום קוריאה של ימינו, המסר העולה ממנו אוניברסלי.

המציאות החברתית, המוצגת בסרט באופן מוגזם, מציבה מראה כלפיי החוויה המנוכרת והחיכוך המתמיד שבקיום אנושי במטרופולין צפוף. הסרט משקף את יוקר המחיה המאפיין את סיאול ,הפערים החברתיים הקיצוניים והבדלי המעמדות. בשנים האחרונות, הקושי של צעירים לשרוד כלכלית במציאות התחרותית הדרום קוריאנית הביא לתנועת מחאה הקוראת למדינה “הגיהנום של צ׳וסון״. ההרצאה תעסוק בנושאים אלו, כמו גם בהיבטים הקולנועיים של הסרט המיוחד הזה.

ד״ר ליאורה צרפתי - מרצה בחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב. במחקרה האנתרופולוגי היא מנתחת את החברה בדרום קוריאה של ימינו, בעיקר בהיבטי מסורת, מודרנה, מדיה, דת ומחאה חברתית.

ד"ר פבלו אוטין - מבקר, חוקר והוגה בתחום הקולנוע. מתמקד בקולנוע דרום קוריאני וקולנוע ישראלי. מחבר הספרים "שיעורים בקולנוע: שיחות עם יוצרות ויוצרים ישראלים", "רקווים לשלום: הסכסוך הישראלי-פלסטיני בקולנוע הישראלי", "קרחונים בארץ החמסינים - הקולנוע הישראלי החדש".

אוטין מלמד קורס בנושא קולנוע דרום קוריאני במסגרת בית הספר לקולנוע על שם סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב.

ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 18 במרץ 2020,  בשעה 17:00 בספריית וינר (בנין גרוס-וינר, הבניין הצמוד לבניין סוראסקי).

​הכניסה לבנין ממגרש החנייה בין בנין ספריית סוראסקי לבנין גרוס-וינר, או מהמרכז למרשם.

​​משך המפגש כשעה וחצי .

הכניסה חופשית אך מומלצת הרשמה מראש

פרטים נוספים בטלפון 03-6408423

הרשמה לאירוע