מפגש בנושא: ערי העתיד בספרות ובקולנוע

מתוך כריכת הספר Cityscapes of the future : urban spaces in science fiction

בתוכנית:

דברי פתיחה - פרופסור אילנה גומל

מרצה בכירה במחלקה לאנגלית ולימודים אמריקאים. בין תחומי המחקר הרבים שלה נמצאים נרטולוגיה, תאוריות סיפרותיות עכשוויות, אורבניות ופוסט הומניזם. ברשימת הפירסומים המכובדת שלה נמצאים הספרים

Narrative Space and Time: Representing Impossible Topologies in Literature, ו- Postmodern Science Fiction and Temporal Imagination.

הצגת אסופת המאמרים Cityscapes of the future : urban spaces in science fiction  על ידי עורכות האסופה :ד"ר יעל מאורר וגב' מירב קורן-קאוק מהחוג לאנגלית באוניברסיטת תל-אביב.

ייצוג ערי העתיד בספרות ובקולנוע המדע הבדיוני | ד"ר יעל מאורר

ההרצאה תעסוק במרחב העירוני העומד במוקד טקסטים ספרותיים וקולנועיים בז'אנר המדע הבדיוני, ותציג מספר שאלות: כיצד מיוצגות ערי העתיד בספרות ובקולנוע? כיצד הפכו העיר והמרחב העירוני למזוהים עם הדמיון המדע בדיוני? מהם הקשרים בין העיר, עירוניות, ויושבי העיר לדמיון העתיד בספרות ובקולנוע? מהו תפקיד העיר כדמות בספרות ובקולנוע המדע בדיוני? האם החלום על העיר העתידנית הוא אוטופי או שמא חלום בלהות דיסטופי?

ד"ר יעל מאורר מרצה בחוג לספרות אנגלית ולימודים אמריקנים  ובתכנית הרב תחומית במדעי הרוח, באוניברסיטת ת"א. חוקרת בתחומי מדע בדיוני בהקשר פוסטקולוניאלי, גותיקה אמריקנית, תרבות סייבר ומדע בדיוני, ערים וירטואליות, ספרות אמריקנית עכשווית.

בין פרסומיה : הספר The Science Fiction Dimensions  of Salman Rushdie ומאמרים אודות היסטוריה אלטרנטיבית בסדרת הספרים "דמדומים", צ'רלס דיקנס, פיליפ רות', והיצ'קוק.

תכנון ערי העתיד - ערים חכמות | מר יונתן דורטהיימר

בשנים האחרונות עלה מושג ה"עיר חכמה" בהקשר של יישום טכנולוגיות מידע לאספקת שירותים עירוניים. ההרצאה תעסוק בפעילות המחקר והפיתוח של Google בפיתוח שכונה לדוגמה בטורונטו. השכונה המתוכננת אמורה להוות מודל לעירוניות מבוססת מערכות מתקדמות המשפרות את חיי הקהילה, תחבורה, בריאות ואיכות הסביבה תוך שמירה על הדמוקרטיה.

האדריכל יונתן דורטהיימר, דוקטורנט בבית הספר לאדריכלות באוניברסיטת ת"א. בעל תואר B.Arch וMA באדריכלות מאוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלו כוללים: מחקר של טכנולוגיות מתקדמות באדריכלות, ותכנון עירוני כגון מיקור המונים, נתוני עתק, ערים חכמות וקוד פתוח.

מטרופוליס: דיסטופיה מודרנית ואוטופיה נאצית | מר ארז דבורה

ההרצאה תנסח סקיצה של קריאה אידיאולוגית של הסרט שבה העיר מטרופוליס מתפקדת כגילום של חרדות הנובעות מיחסים מעמדים וטכנולוגיים בתחילת המאה ה-20. המהלך העלילתי בסרט מציע "פתרון" התואם את הפנטזיה האידיאולוגית הפשיסטית.

ארז דבורה, בוגר תואר ראשון בפילוסופיה וקולנוע, תואר שני בפילוסופיה באוניברסיטת ת"א, וכיום, דוקטורנט בחוג קולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת ת"א.
מרצה בבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש באו"נ ת"א, בבית הספר לקולנוע סם שפיגל בירושלים ובמכללת סמינר הקיבוצים.  מבקר קולנוע באתר YNET

המפגש יתקיים ביום רביעי, 27 במרץ 2019 בשעה 17:30

​משך המפגש כשעה וחצי .