היסטוריות אוטונומיות וחקר השואה

03 בנובמבר 2013, 16:30
ספריית וינר
היסטוריות אוטונומיות וחקר השואה

בתאריכים ה- 3-5 בנובמבר יתקיים כנס בינלאומי בנושא: היסטוריות אוטונומיות וחקר השואה, בספריית וינר – לחקר התקופה הנאצית והשואה באוניברסיטת תל אביב, ובאוניברסיטת בר אילן.

הכנס יעסוק בשני כיוונים מובחנים אליהם התפתח חקר השואה: חקר מבצעי הפתרון הסופי מצד אחד, וחקר מאפייני הקיום והתגובה  של הקורבנות מן הצד השני.

ההרצאות יבחנו את ההבדלים העקרוניים, כמו את ההשפעה ההדדית ונקודות המפגש בין שתי מגמות אלו, ויתמקדו בהיבטים הרעיוניים והמתודולוגיים המעורבים בהפרדה המתמשכת הזו ובאפשרויות למחקר וכתיבה אינטגרטיבית.

הכנס יכלול הרצאות מדיסציפלינות ותחומי ידע שונים העוסקים בחקר השואה, כגון היסטוריה, אומנות, ספרות ומשפטים, ויתקיים באנגלית.

הכנס יחל ביום ראשון ה-3 בנובמבר בשעה 16:30 בספריית וינר באוניברסיטת תל אביב, ימשיך למחרת באותו המקום, וביום שלישי יעבור לבניין הננוטכנולוגיה, באזור מדעי הטבע 206 באוניברסיטת בר אילן.

תכנית הכנס