כדורגל שֵפֶל: מסע בעקבות כדורגל השוליים בישראל

התערוכה תוצג עד סוף דצמבר 2013.

13 באוקטובר 2013, 18:00
הספרייה למדעי החברה ולניהול, קומת הכניסה
כדורגל שֵפֶל: מסע בעקבות כדורגל השוליים בישראל

יציע מאולתר, כפר קאסם

מדברי הצלמים:

"פרויקט זה, הכולל תערוכת צילומים מצליחה וסרט אשר נמצא בשלבים הראשוניים, החל כמסע דרכים של שני חברים שחיפשו דווקא את הנופים השונים בארץ, מסע למחוזות שאנשים רק חולפים על פניהם ולבטח לא מגיעים אליהם כדי לצפות בכדורגל המשוחק בהם. עבורנו, מדובר במקומות בהם הלהט והתשוקה למשחק לא כבו. מקומות שבהם החשיפה לכדורגל המקצועני והבינלאומי לא באו על חשבון הכדורגל המקומי, השורשי, האמיתי.

כצופי כדורגל-מקצועני נלהבים בעבר, וצופי 'כדורגל-שפל' נלהבים בהווה, התחלנו במלאכת התיעוד. בעבודת התיעוד התמקדנו פחות בנעשה על המגרש, והתעניינו בעיקר בפן האנושי, באווירה, במקום ובאופן בו כל אלה מתקשרים ביניהם באמצעות הכדורגל.

המסע חשף אותנו לישראל אחרת, עזובה ונשכחת, אך יחד עם זאת יצרית וגאה. ישראל האמיתית של ה"שפל", ולא זאת של הזיוף, שרק מחכה להזדמנות לעלות.

כל ביקור חשף אותנו לעולם שלם של חוויות, טיפוסים, סיפורים, הרפתקאות, אוהדים, תושבים מקומיים, וכן, לפעמים גם כדורגל.

התערוכה שלנו מציגה רגעים וזכרונות בלתי נשכחים מאותו פסיפס צבעוני ומרתק הנקרא הכדורגל בישראל, או כחנו ממו שאנעדיפים לקרוא לו: כדורגל שֵפֶל"

אירוע השקת התערוכה יתקיים ביום חמישי, 24.10.2013, בשעה 18:00.

בתכנית: ערב הרצאות על כדורגל ישראלי מזווית קצת אחרת.

דוברים:

צלמים: גד סלנר, ואדים טרסוב