אירוע השקת התערוכה: "אנחנו, מקום, מסורת" - "نحن, مكان وتراث"

התערוכה תוצג במהלך ינואר-פברואר 2014

13 בינואר 2014, 18:00
הספרייה למדעי החברה ולניהול, קומת הכניסה
אירוע השקת התערוכה: "אנחנו, מקום, מסורת" - "نحن, مكان وتراث"

"דיוקן עצמי", תמונה מתוך התערוכה.

אירוע השקת תערוכת הצילומים: "אנחנו, מקום, מסורת" - "نحن, مكان وتراث"

"אנחנו, מקום, מסורת" היא תערוכת צילומים שצולמו על-ידי בני נוער דרוזים, בחוגים שנערכו במסגרת עמותת מרכז מעשה, תכנית נעורים.

החוגים הועברו במסגרת פעילות במרכזי נעורים בישובים הדרוזים בצפון. ​

הנושאים בהם עסקו וצלמו הילדים ובני הנוער הם: מקום, מסורת, זהות, דיוקנאות ודיוקן עצמי ו​טבע.

מידע על תכנית נעורים:

מרכז מעשה מפעיל פרויקט לאומי בעדה הדרוזית - תכנית נעורים, אשר הוקמה ביוזמת משרד רוה"מ במטרה לקדם שוויון הזדמנויות ומצוינות בקרב בני נוער וצעירים דרוזים. התכנית, שפועלת ב- 12 יישובים דרוזיים בגליל וכרמל, מפתחת ומקדמת מנהיגות, התנדבות, מצוינות ושוויון הזדמנויות בישובים הדרוזים באמצעות מרכזי נוער. התכנית מציעה לאלפי לצעירים וצעירות בגילאי  13-25 מרקעים שונים רצף של פעילויות איכותיות המתמקדות בקידום התנדבות, פיתוח מנהיגות, העשרה ומצוינות.

אודות מרכז מעשה:  עמותה לקידום שיוויון הזדמנויות של צעירי הפריפרה באמצעות מסגרות התנדבות

שנת התנדבות במרכז מעשה היא כלי למוביליות חברתית כלכלית ולקידום שוויון הזדמנויות.
אנחנו מבקשים לחולל שינוי חברתי יחד עם צעירים המחפשים הזדמנות להתפתח ולהשפיע. צעירים מכלל הקשת החברתית בישראל ובעיקר מהפריפריה החברתית- כלכלית: יהודים, ערבים, דרוזים, חילוניים, דתיים, ותיקים ועולים.
ההתנדבות במעשה היא כלי לפיתוח יכולות אישיות ואמצעי להעצמה אישית של המתנדב. מידי שנה משתתפים בתכניות מעשה מאות צעירים בשנת התנדבות לאחר לימודי התיכון. הם פעילים בעשרות ישובים ברחבי הארץ ומתנדבים עם אלפי ילדים ובני נוער.
במהלך שנת ההתנדבות צעירי מעשה מקבלים מעטפת של ליווי אישי וקבוצתי: בהכשרה מקצועית להתנדבות, הכוונה בפיתוח קריירה ומפגשים רב תרבותיים עם כלל מתנדבי הארגון.  אנו ממשיכים ללוות את הצעירים גם בתום שנת ההתנדבות, בהכוונה להשכלה ולתעסוקה והמשך מעורבות חברתית.

אירוע השקת התערוכה יתקיים ביום שני, 13.1.2014, בשעה 18:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס

תוכנית:

17:30 - התכנסות

18:00 - 20:00 - ברכות:

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב

האשם חוסיין, ראש תחום תכנון ופיתוח מיעוטים במשרד ראש הממשלה

נעם לאוטמן, ממייסדי קרן לאוטמן ויו"ר עמותת מרכז מעשה

מיקי נבו, מנכ"ל מרכז מעשה

באדר עבאס חוסיין, מנהלת הפעילות בשטח, מרכזי נעורים

נציג השותפים

מרצה אורח:

רפיק חלבי, ראש מועצה מקומית דליית אל כרמל, עיתונאי ואיש תקשורת

שותפי התכנית:

משרד ראש הממשלה, משרד החינוך, הג'וינט, ביטוח לאומי, משרד נגב גליל, פדרציית סן- פרנסיסקו, קרן לאוטמן, קרן דניאל, קרן רוטשילד קיסריה, קרן קרן גרבר גולדשמיט, קרן רש"י.

נשמח לראותכם !

mail לפרטים ולאישור השתתפותכם:  anatr@tauex.tau.ac.il