תערוכה: "סיפורים של ים (שהולך ונעלם)"

אמן: עמוס גזית | התערוכה תוצג בין התאריכים 1.11.21 - 29.11.21

01 בנובמבר 2021, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה
Invasion_Amos Gazit

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום שישי, 5 בנובמבר בשעה 10:00

דברי פתיחה:

פרופ' ישראל דודקביץ', מנהל האגף לרפואה שיקומית

עמוס גזית נפגש עם הים לפני למעלה מ- 35 שנים, במהלך מסע חייו לשיקום פיזי ונפשי בעקבות פציעתו השלישית והאחרונה במלחמת יום כיפור. (הפעמיים הקודמות, במהלך פשיטות מעבר לתעלת סואץ, במלחמת ההתשה) המפגש הוביל למסע אישי של התבוננות, לימוד ועשייה בשימור, שיקום ופיתוח של סביבה ימית טרופית - העולם התת ימי של השוניות, ריפים, חופי הים ואלו החיים בהם, מהם ולידם. במקביל, מטופל ומלווה בשיקומו על ידי צוות אגף השיקום הנוירולוגי והאורטופדי בבי"ח שיבא-תל השומר. במהלך השנים, פעל עמוס כחבר בארגוני שימור ומחקר, בעיקר במדינות ואיים בדרום מזרח אסיה ודרום הקריבים, ומאז 2006 , בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת אילינוי UI, פועל בפיתוח וקידום תוכניות אקדמיות ומחקר ומשלבות פיתוח אקולוגי, סביבתי, כלכלי ועירוני https://www.seedislands.org

​​במהלך פעילותו הוא מגלה את ההשחתה וההרס של הים הנגרמים בעקבות יהירות, חמדנות וקוצר ראיית העתיד של בני האדם, החל באלו המתקיימים ממנו, דרך הלומדים וחוקרים אותו וכלה במבקרים ומבלים בו. כאשר, במקביל ולמרות ההרס, מגלה עמוס את יכולתו המופלאה של הטבע להתחדש, להשתקם ולהתגבר, וליצור מחדש את מראותיו המופלאים. מובל על ידי הדמיון, ערכי המוסר והיצירתיות שלו, מתעד עמוס במשך השנים את המראות, הצבעים, התנועה והתחושות של הים ויכולתו הטבעית, וכמעט דווקאית, לעבור תהליך ריפוי עצמי של התגברות והתחדשות מהפציעות הקשות, כפי שחווה.

העבודות מספרות את סיפור השיקום האישי של עמוס, דרך סיפורו של הטבע המייצר חיים חדשים ומתגבר על "מינים פולשים" (Invasive species) כשלצידם מציג עמוס צילומים של "מינים ילידים" (Indigenous species) היוצרים מחדש, בתהליכי ריפוי ושיקום טבעיים, חיים ומראות חדשים. עבודותיו מיושמות גם בעיצוב פנים וחוץ (תמונות קיר, ריהוט, גינות ובריכות) ומשולבות במבנה-מיצג תת ימי, הבנוי מסלעים טבעיים, המסייע בשמירה ושיקום של הסביבה הימית והחוף. יצירותיו הוצגו בתערוכות יחיד וקבוצתיות בישראל, באיטליה וארה"ב, ופורסמו במאמרים, ספרים ואתרי אמנות בעולם.

הזמנה לתערוכה »

ניתן לבקר בתערוכה בימים: