ספרות דיגיטלית: יצירה ומחקר

08 ביוני 2021, 17:00 
הרצאה בזום 
ללא תשלום
צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock

                           ​

אנו שמחים להזמינכם לפאנל ספרות דיגיטלית: יצירה ומחקר.

טקסטים ספרותיים זמינים היום ברשת, נחקרים בכלים דיגיטליים וגם נכתבים באמצעות מודלים חישוביים.

במפגש ננסה להבין כיצד משפיעים השינויים הללו על הספרות, על הקוראים ועל הכותבים.

 

בתכנית

 

 דברי פתיחה, ד"ר נעמה שפטלוביץ', מנהלת הספרייה. 

   

הזיותיהם של כלי המחקר הדיגיטליים, ערן הדס 

מדעי הרוח הדיגיטליים נשענים על כלי מחקר דיגיטליים, שניתן לראות בהם גם אביזרים יצירתיים, במיוחד בעידן הבינה המלאכותית. האם שימוש יצירתי בכלים אלו יוכל להפרות את המחקר ולשאת אותו למחוזות חדשים?

ערן הדס, משורר ואמן מדיה, העוסק בחיבור בין שירה לבין טכנולוגיה.  מחברם של תשעה ספרי שירה, מרצה במסלול מדיה דיגיטלית באוניברסיטת ת"א, ולאחרונה פרסם פרק במדריך רוטלדג' ללימודי רמיקס ומדעי הרוח הדיגיטליים.

​איזורי קיצון בתרגום: ס"ט קולרידג' והעברית, ד"ר לילך ניישטט בורנשטיין 

עקבות העברית ביצירתו של המשורר האנגלי בן התקופה הרומנטית סמואל טיילור קולרידג' טרם נחשפו במלואם. חוקריו האנגלו-אמריקניים יודעים  עליהם אך אינם יודעים אותם  על הקשריהם התרבותיים והלשוניים, ואילו מתרגמיו לעברית החמיצו אותם כליל. במחקרה, לילך בוחנת בכלים חישוביים את הבחירות שעשה קולרידג' בתרגומיו מעברית, ומשתמשת בהן כמפתח לבחינת תרגומי שירתו לעברית.

ד"ר לילך ניישטט בורנשטיין מלמדת במכללת סמינר הקיבוצים וחוקרת-אורחת בחוג לספרות משווה באוניברסיטת הרווארד (2019-2020). בין ספריה: היהודיה שלהם: מותר ואסור בעדויות על השואה (האוניברסיטה העברית 2016), מי מפחד מקריסטבל?  (הקיבוץ המאוחד 2017),  פדגוגיה מתבוננת ותיקון עולם (עם נטע בר יוסף פז. מופת והקיבוץ המאוחד 2021).



פרויקט בן־יהודה: הציבור מְמַמֵש את קניינו, אסף ברטוב

סקירת ההיבטים הביבליוגרפיים והטכניים של פרויקט בן־יהודה, הספרייה הדיגיטלית העברית החופשית, ושל השלכותיו התרבותיות, לרבות המפתיעות.

 אסף ברטוב הוא העורך המייסד של פרויקט בן־יהודה (נוסד ב-1999).

קריאה של טקסט דיגיטלי - בין אדם למכונה, בין המשתמע למפורש, ד"ר יעל נצר 

על האתגרים בקריאה של טקסט דיגיטלי - החל מייצוגים של טקסט והבנייתו, ההנחות על הטקסט, ומושגי הקריאה הצמודה והקריאה הרחוקה בטקסט דיגיטלי. 

יעל נצר, דוקטורט במדעי המחשב ולימודים לתואר שני בספרות עברית באוניברסיטת בן גוריון, התמחתה ביצירה אוטומטית של טקסט בתחום של תקשורת תומכת וחליפית, מלמדת בשנים האחרונות מדעי הרוח הדיגיטליים למדעי המחשב ולמדעי הרוח, עמיתת הוראה באוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטת חיפה, עובדת בדיקטה ושותפה במחקרים נוספים בתחום מדעי הרוח הדיגיטליים, מתכננת ובונה ארכיונים אישיים דיגיטליים ואוהבת שאלות על ייצוג של ידע בתחומים של מדעי הרוח.

 

 

רישמו אותי לאירוע

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>