יצירת פרופיל חוקר

עליית השימוש במדדי הביבליומטריקה השונים ככלי להערכת חוקרים, להענקת מענקי מחקר ולקידום אקדמי מדגישה את החשיבות שבתכנון נכון של הפרסום לאורך הקריירה ושל יצירת פרופיל חוקר ייחודי. בעזרת פרופיל שכזה נדאג שכל תוצרי המחקר של חוקר מסיום אכן מיוחסים לו ונלקחים בחשבון בהערכתו.

ארגון ללא כוונות רווח המספק זיהוי ייחודי וקבוע לכל חוקר/ת (מעין מספר תעודת זהות). יצירת פרופיל ב- ORCID מגבירה נראות וחשיפה של פרסומים, מחזקת את מעמדו של החוקר ומספקת מידע כמותי על עבודתו. מספר הזיהוי הייחודי מסייע לחוקרים לאתר את כל פרסומיהם במאגרי המידע השונים וליצור רשימת פרסומים שלמה ומקיפה. יתרון נוסף הוא מניעת טעויות זיהוי (חוקרים בעלי שם זהה, חוקרים עם מספר גרסאות לכתיבת שמם).

בשנים האחרונות ORCID הפך למזהה הרשמי של חוקרים בעולם האקדמי. פעמים רבות נדרש לציינו בהגשה לפרסום בכתבי עת ובפניה לקרנות מחקר, מו"לים, מכוני מחקר, משרות אקדמיות ועוד.

המיזם מונה כיום קרוב ל- 4 מיליון חוקרים וחוקרות ושותפים בו אוניברסיטאות מובילות, קרנות מחקר, מעבדות ומכונים ועוד; כל אוניברסיטאות המחקר בישראל רשומות כחברות  בו.

ניתן ליצור פרופיל חדש ולקשרו לאוניברסיטת תל אביב באמצעות הקישור הבא >>

 

  • CRIS/Pure

CRIS (Current Research Information System) – מערכות ארגוניות שמטרתן לאגד תפוקות מחקר של חוקרים/ות ממאגרים שונים, לעדכן מידע על חברי סגל אקדמי באופן שוטף וליצור CV עדכני בכל עת.

בימים אלו מוטמעת באוניברסיטת תל אביב, כמו גם באוניברסיטות נוספות בארץ, מערכת CRIS בשם Pure  מבית Elsevier. באמצעות Pure החוקרים יוכלו ליצור פרופיל עדכני, להפיק קובץ C.V מלא בקלות רבה, להגביר את נראות המחקר שלהם וליצור שיתופי פעולה עם חוקרים מהארץ ומחו"ל העוסקים באותם נושאים. מוסדות אקדמיים יוכלו להיעזר במערכת לקבלת החלטות הקשורות לתפוקה המחקרית של חברי הסגל, לעקוב אחר פעילות אקדמית של מחלקות ולבחון קידומים, מלגות ומענקים.

המערכת תשמש גם את ות"ת (הועדה לתכנון ותקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה) בבניית מודל התקצוב למוסדות בהקשר של רכיב הפרסומים.

 

  • המאגרים Scopus ו - Web of Science מציעים הליך הרשמה שמסייע לקשר בין החוקרים לפרסומיהם במאגר. חוקרים רשומים יכולים להוסיף אינפורמציה על פרסומים שאינם נמצאים במאגר, אבל לא יינתן ניתוח ציטוטים לגביהם.
  • Google Scholar מאפשר לחוקרים/ות לפתוח פרופיל אישי שיאגד את פרסומיהם, מידע על ציטוטים לכל מאמר ומדד h-index.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>