מדדי מאמרים/ספרים

המדדים הבודקים השפעה של פרסום מדעי בודד הם העומדים בבסיס המחקר הביבליומטרי ועליהם נבנים הנדבכים המתייחסים לחשיבותם של כתבי העת האקדמיים ולדירוג החוקרים המובילים בכל תחום. הספירה מתבססת על מספר הפעמים שפרסום מסוים מצוטט בעבודות אחרות.

 

בשלושה מאגרים עיקריים פותחו מדדים וכלים שונים הסופרים ציטוטי פרסומים בודדים: Web of Science, Scopus (מנוי אוניברסיטאי) ו- Google Scholar החינמי.

במאגרים אלו ניתן לבדוק היכן וכמה פעמים צוטט כל פרסום ולהגיע בלחיצת כפתור לכל המאמרים שציטטו אותו. ספירת הציטוטים מסייעת להגיע למאמרים ולספרים החשובים בתחום, להעריך אילו מבין החומרים שאספנו הם המשפיעים והאיכותיים ביותר ולהגיע לפרסומים רלוונטיים או דומים נוספים.

  • Web of Science – מאגר מדעי מרכזי של חברת Clarivate Analytics הכולל 12,000 כתבי עת שפיטים מובילים במדעים מדויקים ומדעי החברה (ייצוג מועט מאוד למדעי הרוח, למעט ארכיאולוגיה). על בסיס כתבי עת אלו מתבצעים חישובי הציטוטים.
  • Scopus – מאגר מדעי מקיף מבית חברת Elsevier הכולל 22,000 כתבי עת שפיטים במדעים מדויקים, מדעי החברה וגם במדעי הרוח והאמנויות. כולל גם ספרים, דברי ועידות וכנסים. סרטון הדרכה על השימוש במאגר, כולל התייחסות לציטוטי מאמרים, תמצאו כאן.
  • Google Scholar – המאגר האקדמי של חברת Google, מכיל כמות גדולה מאוד של מאמרים ביניהם גם כאלה שלא מופיעים ב- Web of Science וב- Scopus ומכסה באופן מקיף יותר את תחומי מדעי הרוח והאומנויות.
    ​עם זאת Google Scholar מציג גם פרסומים שאינם אקדמיים ולא עברו שיפוט עמיתים, לכן יש להתייחס לממצאיו בזהירות. סרטון הדרכה על גוגל סקולר, כולל התייחסות לציטוטי מאמרים, תמצאו כאן.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>