תערוכה: שילובים מהחיים

25 ביוני 2024, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה
שילובים מהחיים - יעל וצבי רוזן

התערוכה הזוגית של יעל וצבי רוזן, מבטאת את הקשר בין שני יוצרים, שהם גם בני זוג, 56 שנים יחד. יעל וצבי מתייעצים, מעודדים האחד את השניה מחד, ומאידך יוצרים בנפרד בטכניקות שונות.

צבי רוזן, אדריכל במקצועו. כבר בגיל צעיר עסק בציור, למד תולדות האמנות ובהמשך החל לימודי אדריכלות באוניברסיטה ברומא. במקביל לעבודתו המקצועית כעצמאי בתכנון פרויקטים בבנייה פרטית וציבורית, השקיע כל השנים ביצירה בפיסול, יצר באבן ובמיוחד בעץ. שנים היה חבר בקבוצת פיסול במוזיאון תל אביב, מפסל כיום בקבוצה בסטודיו פרטי.

יעל רוזן, סיימה תואר שני בעבודה סוציאלית, עסקה כל השנים בעבודה מקצועית בבתי חולים, ובעשרים השנים האחרונות באוניברסיטת ת"א. רק לקראת פרישה החלה בדרך של לימוד ביבליותראפיה, פוטותראפיה בשילוב אומנויות, מיינדפולנס ובודהיזם, צעד צעד לקראת חיפוש ואימוץ טכניקות לביטוי עצמי. יעל מתמקדת בשנים האחרונות בטכניקה של קולאז' מגזרי נייר, צילומים, צבע, צורה ושינוי דימו, מרכיבה כמו פאזל של החיים בהשראה של מבטים, מפגשים, יחסים, כל מה שמתרחש ומתרגש במוח, בעיקר בלב ובסביבת החיים.

היצירה של יעל לא הייתה מתפתחת ללא ההכוונה והעידוד של צבי, כפי שההעזה לחשיפה של צבי, אחרי כל כך הרבה שנות יצירה, לא הייתה קורית ללא העידוד של יעל.

מפגש הפתיחה יתקיים ביום חמישי 13.6.2024 בשעה 17.00 במבואת הספרייה