תערוכה: צילומים מהנייד - גבול מופשט

02 במרץ 2022, 8:30
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה
תערוכה צילומים מהנייד: גבול מופשט

ביציאה מהמוכר והידוע לעבר היכולת להגיע לאִינְסְפִּירַצְיָה מהמקומות בהם אנו נמצאים, ומהרצון לבדוק את הגבול של עצמנו של התודעה של המרחב והזמן. יציאה מהמוכר והידוע ולו לכמה רגעים בודדים. בזמן שאול, בתוכו מסתתר סיפור, ובו אנו מחדשים ביצירה משותפת, בה כל אחד מגדיר לעצמו שביל יצירתי עצמאי. אנו מגיעים לבדיקת הקצוות בהם אנחנו צריכים לבחור צורות מוחשיות להביע את התהליכים ובעצם אנו מתהלכים, משחררים, מטשטשים, ומתנסים בלגלות עולם שלם הנמצא ממש מתחת לאף. כל אחד מאתנו חווה את עולמו בצורה שונה, עם נקודות השקה שמתחברות לכדי עניין יצירתי משותף. אנו יודעים ביחד להגיע לרצף של שיגעונות צילום בנייד והתמסרות לאותה מטרה נעלה, תוך כדי תנועה. אנחנו לוכדים התפרצות מחשבתית בכל תנודה של אור או צורה והפשטתם, ומנסים להביאם לידי ביטוי במשותף ולחוד.

השילוב המפרה בין נתלי וערן נולד מהרצון של שניהם, לחקור את הסביבה ואת התנועה בה, ובמקביל לתעד תהליכים אומנותיות אישיים שמצליחים לקחת אותם לקצוות.

על המציגים:

נתלי תמיר, צלמת Upsiderit, מנחה סדנאות צילום בנייד בארץ ובעולם.

בעברה הייתה מרצה בכירה לעיצוב ומדיה דיגיטלית , ראש חוג תקשורת חזותית וניו מדיה במכללת קווים. כשהיא מתמסרת לנפלאות הצילום בנייד ויוצרת תצלומים של אובייקטים בהם אנו מגלים היפוך בנקודת המבט, הצילומים עשירים צבעוניים ומלאי התרחשות. בתערוכה נתלי מציגה תמונות שעברו סוג של הפשטה ע"י עצירת התנועה ומריחת הפריים בטכניקה ייחודית בנייד, דבר היוצר תנועה הנעה בין טשטוש לחדות. עבודותיה מעצימות את החיבור לטבע לנוף ולתוצרי האדמה. הצילום שלה הוא אינטואיטיבי ומונע מסקרנות, כפי שעבדה כמעצבת אינטרקטיב וניהלה את המעבדה לסקרנות בראשות ד״ר גורן גורדון באוניברסיטת תל אביב.

ערן אופיר טורנר, בוגר בצלאל והתוכנית לאומנים לשינוי חברתי במוסררה, מתגורר עם משפחתו בסמוך לשדה דב ומושפע מהשינויים של הנוף וה׳שדה׳ מול ביתו. ערן הציג בעשרות תערוכות ופעל במסגרת אומנים לשינוי חברתי בירושלים ובכל חלקי הארץ.

שדות ומקומות נטושים הם קרקע פוריה ליצירה, הם מהווים עבורו בסיס רחב לעשיה אומנותית וחוויה רגשית. ערן מצלם ויוצר סדרות המדברות על יסודות חשובים עבורו: מים ברזל אדמה תנועה ומחזור, שילוב של ישן עם פעולה חדשה ומתוכם היכולת ליצור עולם מקביל, בו מתרחשת עשיה אומנותית, אותם רגעים מצליחים להישמר בצילום. היכולת שלנו בעזרתו של הטבע ליצור מהקיים בסביבה, במקומות שבהם הזמן ננעל ונעצר, ממקום שהיה בעבר מרכז של חיות ותנועה וכעת הוא מוזנח ונשכח. ביצירותיו הוא מבקש להיטמע בתוכו, לצאת מהגבול המותר והידוע.

מפגש עם המציגים יערך ביום ו'  4.3.2022  בין השעות 10:00-12:00

הזמנה לתערוכה »