גוף ראשון, יחיד: גברויות בשיח העכשווי

ספריית וינר, בניין גרוס וינר קומה ב'
גוף ראשון יחיד

דימוי: יאיר ברק, זרוע של פסיכואנליטיקאי, 2010

בקיץ 2019 הוצגה במוזיאון אשדוד לאמנות התערוכה  גוף ראשון, יחיד: גברויות באמנות הישראלית. התערוכה קיבצה מגוון רחב של עבודות מראשית המאה ה-20 ועד ימינו, בניסיון להאיר מופעים וייצוגים של גבריות ישראלית מנקודת המבט של שיח הזהויות והמגדר העכשווי.

בהיקפה הרטרוספקטיבי התערוכה הציגה עבודות של הבולטים באמני ישראל לאורך השנים וביקשה כך להשיל את הפרשנויות האוניברסליות והלאומיות המקובלות, לחצות את גבולות ה"מובן מאליו" ולסמן את הגבריוּת הישראלית כ"זהות" מובנית מובחנת, שגם הליכי הבְנייתה זקוקים לדיון.

בעקבות התערוכה נקיים מפגש בנושא בהשתתפות:

רוני כהן-בנימיני, יובל ביטון
אוצרי מוזיאון אשדוד לאמנות

גוף ראשון יחיד: גברויות באמנות הישראלית

המפגש עם אוצרי התערוכה יעסוק במהלכי הגדרת הזהות הגברית הישראלית ובאופן שבו התערוכה בחנה את מודל הגבריות הישראלי - את התנסחותו בתרבות, בחברה, במשפחה, ביחסים בין המינים ועוד. כמו כן נדון באופן שבו התערוכה ביקשה לסמן כך את מהלכי הגדרת הזהות של המגדר הגברי ה"הגמוני" המקומי.

​ד"ר גבריאל בוקובזה

מחבר הספר הדרמה של הגבריות החדשה (מודן, 2017). בעל דוקטורט בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית ועמית אורח באוניברסיטת הרווארד. מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז האקדמי פרס.

הדרמה של הגבריות החדשה

ד"ר בוקובזה יציג את סיפורו של הגבר כפי שמעטים מאוד ופחות מכול הגברים עצמם, מוכנים לספר: סיפורו של גיבור שהוא גם שביר, כואב ולעיתים גם מנוצל ומוקרב, הנאלץ לשלם מחיר כבד על התפקידים שהוא נדרש למלא ומחיר כבד עוד יותר אם ינסה להימנע מהם.

אורי פריד
M.S.W, מרצה מן החוץ בביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית, האוניברסיטה העברית. מטפל ב"מרכז תמר" - מרכז ציבורי לטיפול בנפגעי ונפגעות תקיפה מינית. כותב וחוקר את תחום הגבריות הישראלית.

גוף שלישי, נסתר

פריד ינתח בעזרת כלים פסיכואנליטיים את מסע ההלאמה וההחפצה של הגוף-נפש הגברי הישראלי. על הגבריות הישראלית ההגמונית בעידן #MeToo ועל האופן שבו הופכים הגברים הישראלים המזוהים לרוב דווקא כפרטים סובייקטיביים ואוטונומיים - "גוף ראשון, יחיד", לגופים רגשיים מוכחשים - "גוף שלישי, נסתר".

הזמנה להרצאה >>

ההרצאה תתקיים ביום חמישי, 5 במרץ 2020, בשעה 17:00 בספריית וינר (בנין גרוס-וינר, הבניין הצמוד לבניין סוראסקי).

​הכניסה לבנין ממגרש החנייה בין בנין ספריית סוראסקי לבנין גרוס-וינר, או מהמרכז למרשם.

​​משך המפגש כשעה וחצי .

הכניסה חופשית אך מומלצת הרשמה מראש