השירים הגנוזים של לאה גולדברג: המעבדה שמאחורי "המעבדה הפואטית"

04 ביוני 2019, 16:00 - 17:30
ספריית וינר
לאה גולדברג, צילום: אנה ריבקין-בריק. מתוך עטיפת השירים הגנוזים, ספרית פועלים.

לפני זמן קצר ראה אור כרך ובו כ-300 שירים לא נודעים מאת לאה גולדברג שנמצאו בעיזבונה הספרותי. השירים, המרשימים באיכותם, מאפשרים להתוודע אל לאה גולדברג באופן שונה ולא אחת גם להתחקות אחר המעבדה השירית שלה.

חוקר הספרות ד"ר גדעון טיקוצקי, שאיתר את השירים וערך את הספר, יציג את הקובץ ואת עבודת הארכיון המעמיקה והייחודית שביסודו.

ד"ר גדעון טיקוצקי מלמד בחוג לספרות עברית ובחוג לספרות כללית והשוואתית באוניברסיטה העברית בירושלים. זכה בפרס בהט לספר העיון הטוב לשנת 2014 על ספרו 'דליה רביקוביץ - בחיים ובספרות' ובפרס משרד התרבות לעריכה על מפעל כינוס כתבי לאה גולדברג.

המפגש יתקיים ביום שלישי, 4 ביוני 2019 בשעה 16:00 בספריית וינר (הבניין הצמוד לבניין סוראסקי).

​הכניסה לבנין ממגרש החנייה בין בנין ספריית סוראסקי לבנין גרוס-וינר או מהמרכז למרשם.

​​משך המפגש כשעה וחצי .

הכניסה חופשית אך מומלצת הרשמה מראש