פותחים שולחן: על תרבות האוכל והרוח

06 ביוני 2022, 17:00 
הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה 
ללא תשלום
פותחים שולחן - על תרבות האוכל והרוח

המפגש יתקיים  ביום שני, 6.6.22  בשעה 17:00 במבואה של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

 

תכנית ההרצאות:
 

תולדות הגסטרונומיה בצרפת - מה הפך אותה לאפיון מובהק של התרבות הצרפתית וכיצד היא משתקפת בקולנוע ובספרות.

פרופ' נדין קופרטי-צור - ראשת התוכנית לתרבות צרפת, ראשת המרכז דניאל אברהם וחברה בחוג להיסטוריה כללית.

 

אכילה ושבירת מוסכמות: הצמחוני כ"אחר" - תחילת תנועת הצמחונות באנגליה של המאה ה- 19, קישורה לתזונה, מוסר ואתיקה והופעתה ברומן של ג'יימס ג'ויס, יוליסס.

ד"ר טליה עבו - החוג לספרות, מתמחה בספרות מודרניסטית ובעיקר ביצירותיו של הסופר ג'יימס ג'ויס.

 

"נשים מנוגה וגברים ממאדים": על תזונה מגדרית - אתגרי התזונה על פי תחנות החיים השונות של האישה במעגל החיים בהשוואה לתחנות החיים של גברים. כיצד תזונה נכונה בהתאם למגדר יכולה להשפיע על החיים שלנו.

גב' עמית גנור - דיאטנית קלינית מוסמכת, מנכ"לית עמותת הדיאטנים ודיאטניות בישראל ומחברת הספר "תזונת המעגלים הנשית".

 

מנחה: עמליה עזר-פטנט, הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי.
 

רישמו אותי לאירוע

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>