מרקמות סייבורג ועד הדפסת איברים- רפואה משקמת בעידן הנדסת הרקמות

18 בדצמבר 2019, 16:30 - 18:00
ספריית וינר, בניין גרוס וינר קומה ב'
מרקמות סייבורג ועד הדפסת איברים- רפואה משקמת בעידן הנדסת הרקמות

מחלות לב, ובמיוחד אוטם שריר הלב (או בכינויו העממי "התקף לב"), מהוות גורם תמותה מרכזי בעולם המערבי. במצב של פגיעה לבבית קשה, שריר הלב מתקשה לספק את צרכי הגוף, ולכן במקרים רבים נדרשת השתלת לב ע"מ להציל את חיי החולה.

אולם, עקב מחסור בתורמים וסיבוכים הנובעים מדחיית האיבר המושתל מתעורר הצורך בפיתוח אסטרטגיות חדשות לשיקום הלב הפגוע.

ד"ר אסף שפירא, מנהל מעבדת 'פרופ' טל דביר להנדסת רקמות ורפואה משקמת', יספר בהרצאה על המחקר שמתבצע במעבדה שלהם, העוסק בהנדסה ובניה של רקמות לב ואף לבבות מהונדסים שלמים, המהווים תחליפים פונקציונלייים לרקמות/איברים הפגועים.

לשם כך, הם עושים שימוש בחומרים המופקים מהמטופל ובטכנולוגיות מתקדמות, כגון הדפסת תלת מימד, שילוב ננו-חלקיקים ורכיבי אלקטרוניקה, כדי להנדס רקמות בעלות תכונות משופרות, ולמטב את יכולתן לשקם את האיבר הפגוע.

ד"ר יאיר לוי, מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב, ידבר על  ההשלכות המוסריוּת של הדפסת איברים.

ד"ר אסף שפירא, מנהל מעבדת פרופ' טל דביר להנדסת רקמות ורפואה משקמת, בית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה, הפקולטה למדעי החיים.
תחומי התמחות עיקריים: ביולוגיה מולקולרית והנדסה של חלבונים וחומצות גרעין; הנדסת רקמות תוך שימוש בטכנולוגיית הדפסת תלת מימד.

ד"ר יאיר לוי, מרצה בחוג לפילוסופיה מאז 2015. תחומי העניין העיקריים שלו: פילוסופיה של הנפש, פסיכולוגיה של המוסר ומטא-אתיקה.

​*הסייבורג הוא שעטנז של גוף חי ומכונה. האובייקט/הסובייקט הסייבורגי מציג אסתטיקה של טשטוש גבולות בין הטבעי למלאכותי, בין החייתי לאנושי, בין הזכרי לנקבי, בין המושגי למוחשי, בין הריאליסטי לבדוי. הסייבורג הוא מטאפורה מרכזית של העולם ההיברידי, עולם הכלאיים המגדיר את הזהות המינית, הפוליטית והפילוסופית של האדם בסביבה הטכנולוגית של ראשית המאה ה-21.

ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 18 בדצמבר 2019, בשעה 16:30 בספריית וינר (בנין גרוס-וינר, הבניין הצמוד לבניין סוראסקי).

​הכניסה לבנין ממגרש החנייה בין בנין ספריית סוראסקי לבנין גרוס-וינר, או מהמרכז למרשם.

​​משך המפגש כשעה וחצי .

הכניסה חופשית אך מומלצת הרשמה מראש