הרצאה: חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן - עבר והווה

22 במרץ 2017, 16:00 - 17:30
מבואת הספרייה המרכזית
הרצאה: חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן - עבר והווה

"פרשת ילדי תימן, מזרח ובלקן" היא פרשת חטיפתם והיעלמותם של אלפי פעוטות מקרב משפחות עולים חדשים, בעיקר מקרב עולים מתימן אך גם מעיראק, תוניס, מרוקו, מדינות הבלקן ועוד, סביב קום המדינה ובעיקר בשנות ה-50. להוריהם נאמר כי הם נפטרו ונקברו בלעדיהם, אולם  מעולם לא הוכח דבר מותם.
​לאחרונה ממשלת ישראל  החליטה על חשיפת הארכיונים של וועדות החקירה בפרשה, אך טרם הכירה באחריותה של מדינת ישראל לחטיפות הילדים.

בהרצאה ישתתפו:

ד"ר דפנה הירש
מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה ומלמדת בתכנית למחקר התרבות באוני' ת"א, מחברת הספר: "באנו הנה להביא את המערב"- הנחלת היגיינה ובניית תרבות בחברה היהודית בתקופת המנדט. ד"ר הירש תדבר על ההבניה של אמהות מזרחיות בשיח הרפואי בתקופת המנדט.

שלומי חתוכה
משורר ופעיל חברתי, עובד בתאגיד השידור הציבורי ומייסד עמותת עמר"ם. שלומי ידבר על בסיס הגזענות בפרשת ילדי תימן מזרח ובלקן וכן יסקור את ההתפתחויות האחרונות במאבק.

פרופ' גדי אלגזי
פרופסור מן המניין בחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב ופעיל חברתי ופוליטי. אלגזי התמחה בהיסטוריה החברתית והתרבותית של ימי-הביניים המאוחרים והעת החדשה המוקדמת, ועוסק בשנים האחרונות באנתרופולוגיה היסטורית, היסטוריה ותאוריה של מדעי החברה ובחברות מתיישבים ומשלים כעת מחקר על מעברת כפר סבא. פרופ' אלגזי ידבר בהקשר הפרשה על הארכיונים: מה יש בהם, מה אין בהם – ומה אפשר לעשות איתם.

רחלי סעיד
​עורכת ומתרגמת, אשת חינוך, פמיניסטית מזרחית, ופעילה בעמותת עמר"ם. תדבר על הממצאים האחרונים מתוך הפרוטוקולים שנחשפו.

עזר שחר
חטוף שאומץ ומצא את משפחתו הביולוגית, יספר את סיפורו  האישי.

שאלות ותשובות

ההרצאה תתקיים ביום ד' 22.3 בשעה 16:00 במבואת הספרייה