משפט אייכמן בראי הארכיון – גילויים ותובנות חדשות

הרצאתו של פרופ' רוני שטאובר במסגרת סדרת הרצאות בנושא: ההיסטוריון והארכיון - מהעת העתיקה ועד ימינו

08 באפריל 2021, 18:00 - 20:00
הרצאה בזום

משפט אייכמן בראי הארכיון – גילויים ותובנות חדשות

ההרצאה מאת פרופ' רוני שטאובר תעסוק בתיעוד ארכיוני, שנחשף בשנים האחרונות בעיקר מתוך תיקי ה-CIA על אדולף אייכמן. על בסיס התיעוד תיבחן השאלה מי ידע ומתי שאייכמן מסתתר בארגנטינה ומדוע וכיצד הפך המשפט והאירועים שקדמו לו לסוגיה בינלאומית, מרכיב במלחמה הקרה.

פרופ' רוני שטאובר הוא המנהל האקדמי של ספריית וינר לחקר התקופה הנאצית והשואה, מרצה בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב וחבר הוועדה המדעית של יד ושם.

ההרצאה תתקיים תתקיים ביום חמישי, 8.4.21, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, בשעה 18:00 בזום.

לקבלת לינק ייעודי לזום ביום המפגש נא להירשם כאן  »

קישור לתכנית המלאה של סדרת ההרצאות »

מארגנים: האיגוד הישראלי לארכיונאות ולמידע, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, בית הספר ליהדות וארכיאולוגיה, החוג להיסטוריה של עם ישראל, התכנית ללימודי תעודה בארכיונאות ומידענות, ספריית וינר לחקר התקופה הנאצית והשואה.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר במייל wienerconf@tauex.tau.ac.il