מדריך שיקגו: הפניות חוזרות ומרובות
הנחייה >> 13.37
באזכור ראשון של מקור כלשהו, יש לציין את כל הפרטים המלאים בהפנייה לפי ההנחיות המופיעות במדריך זה.
כאשר ישנה הפנייה חוזרת למקור שהוזכר ברצף, כלומר בהערה העוקבת באופן מיידי לקודמת, יש לחזור על שם המשפחה של המחבר ולציין את מספר העמוד(ים).
במהדורה 18 של מדריך שיקגו הפסיקו לעודד את השימוש ב-".ibid" (קיצור למילה הלטינית ibidem, כלומר, "במקום ההוא"), או "שם" בעברית, ומעודדים מעתה את החזרה על שם המשפחה.
מספר העמוד(ים) בהפנייה חוזרת לעולם יופיע לאחר פסיק ולא משנה סוג הפריט. לדוגמה, בהפנייה למאמר בכתב עת, מספר העמוד באזכור הראשון המלא יופיע לאחר נקודותיים, אך לא כך באזכור החוזר:
Schwartz, 134 ולא: Schwartz: 134 (כאילו משום שכך זה באזכור המלא הראשון).
דוגמה (עם מספרי הערות לצורך להמחשה)
14. Regina M. Schwartz, "Nationals and Nationalism: Adultery in the House of David," Critical Inquiry 19, no. 1 (1992): 131–132.
15. Schwartz, 134.
הנחיות >> 13.32, 13.36
כאשר מקור מוזכר בפעם השנייה אך לא ברצף, כלומר לא בהערה העוקבת לקודמת, יש להשתמש בהפנייה מקוצרת.
הפנייה מקוצרת כוללת את שם המשפחה של המחבר, צורה מקוצרת של שם הספר או כותרת המאמר ומספר עמוד(ים), בהפרדת פסיקים.
יש לקצר את שם הספר או כותרת המאמר כך שיהיה אפשר להבין לאיזה מקור אלו מפנים (על ידי עיון בביבליוגרפיה או בהערות קודמות) וכך שיכיל מילות מפתח המופיעות בזו המלאה. אם הכותרת כוללת תת-כותרת, הקיצור יכלול את החלק הראשון, המופיע לפני הנקודותיים.
דוגמה לקיצור שם ספר/כותרת מאמר
שם הספר המלחמה: מלחמת יום הכיפורים יקוצר ל: המלחמה.
שם הספר The War Journal of Major Damon "Rocky" Gause יקוצר ל: War Journal בהשמטת The. לרוב המילים The או A מושמטות משם מקוצר.
כותרת המאמר "A Brief Account of the Reconstruction of Aristotle’s Protrepticus" תקוצר ל: "Aristotle’s Protrepticus". הבחירה ב-"A Brief Account" מומלצת פחות, כי יתכן שיהיה עוד פריט בשם זהה או דומה ומושא המחקר הראשי ומילות המפתח הראשיות הן שמו של אריסטו ושם היצירה.
דוגמה (עם מספר הערה לצורך להמחשה)
14. Regina M. Schwartz, "Nationals and Nationalism: Adultery in the House of David," Critical Inquiry 19, no. 1 (1992): 131.
35. Schwartz, "Nationals and Nationalism," 135.
הנחייה >> 13.61
כאשר בהערה אחת מצוינים מספר מקורות ברצף, ללא הערות מילוליות המפרידות ביניהם, יש להפרידם בנקודה-פסיק.
דוגמה
Sutton, "The Analysis of Free Verse Form, Illustrated by a Reading of Whitman," Journal of Aesthetics and Art Criticism 18, no. 2 (December 1959): 241–54; Fussell, "Whitman’s Curious Warble," 84.
הנחייה >> 13.38
כאשר הפנייה אחת מכילה מספר מקורות מאת אותו המחבר ברצף, ללא הערות מילוליות המפרידות ביניהם, יש להפרידם בנקודה-פסיק ולחזור על שם המשפחה של המחבר בכל מקור מחדש.
במהדורה 18 של מדריך שיקגו הפסיקו לעודד את השימוש בקיצור .idem (בלטינית "אותו הדבר") ובמקומו מעודדים את החזרה על שם המשפחה של המחבר.
דוגמה
Sutton, "The Analysis of Free Verse Form," 54; Sutton, "Whitman’s Curious Warble: Reminiscence and Reconciliation," in The Presence of Walt Whitman, ed. R. W. B. Lewis (New York: Columbia University Press, 1962), 28.